Tervetuloa Teljän Radioamatöörit Ry sivuille

Olet täällä:   Etusivu > Tarinoita > Veneilevät hamssit
ylös
Page
Menu

Veneilevät hamssit


Vanhan jäärän kynästä.


Heinäkuun aamu koitti aurinkoisena kun kolme Hamssia hikoili 1.5 tonnin
veneen maista vesille venekärryn päältä. Homma sujui vanhalla kokemuksella,
mutta hiukan tarvittiin rautakankeakin kunnes alus oli vesillä 15 minuutissa.

Eväät ja kaikuluoti paattiin ja Yanmarin nokivasara käyntiin ja otettiin suunta 05. Varmuuden vuoksi nostettiin HB9CV antenni katolta alas kun alitettiin pohjoisen satamatien silta.

Huomattiin kyllä ettei olisi tarvinnut olla niin varovainen. Linjat toisensa perään ajettiin läpi ja välillä muut avomerilaivurit kysyivät Timo kipparilta, että missä nyt
ollaan. Sormi vaan kartalle ja taas riitti vierailevilta uroksilta ihmettelemistä miten voi saaristoa olla näin paljon ja kaunista Porin Ahlaistenkin edustalla.
Vanha jäärä tiesi kauniin ulkosaaren jonne pysähdyttiin aamupäiväkahville.
Saari katsastettiin ensin ja löytyi kaksikin miljoona yksi vuotta sitten kallioon maalautunutta meridiaania.

Jäärä tiesi, että läntisin oli nollameridiaani ja itäisin 20:s meridiaani. OH1NER kokeili millainen olo tuli kun vasen jalka oli läntisellä pallonpuoliskolla ja oikea itäisellä. Otettiin biljoona digikuvaa ja jatkettiin taas.

Kas kun maisema vetäytyi pilviseksi ja menetettiin yksi linjataulu puskiin.
Mutta Jäärä ajoi vaan entisestä muistista ja kaikua tarkkaan seuraten onnellisesti ja väylä avautui taas okulaariin.

Merikarvialle saavuimme erinomaisen kapeaa ränniä pitkin ja ilman keneltäkään lupaa pyytäen köytimme veneemme kalastajien möljään. Auringossa vilkuilimme, etteikö kukaan tule pyytämään laiturimaksua; ja suuntasimme kohti kalasavustamoa.
Sinne oli jo ennen meitä syntynyt 20m pituinen turistimuijien jono ja kurkimme olkapäiden yli josko laatikoissa olisi kaikille riittävästi savukalaa. Onneksi jäi laatikkoon vielä lohifilee meillekin. Tämä nautittiin veneessä kaikessa rauhassa oluen kera ja röyhtäistiin päälle.

Paluumatkalla kuulimme OH1XT puolenvälin etapilta kahvia  siemaistessa toistimella. Tosin toistin murisi ja kurnutti, siksi siirryttiin suoralle kanavalle ja 2m QSO kulki arviolta 50km veneestä Luvialle. Jari esitti olevansa kateellinen meille, jotka nautimme kahvia ja veneretkestä, mutta hänen oli suunnattava töihin.

Kotisatamaan saavuttiin iltasella ja vene uitettiin heti nelipyörä kärrylle ja väännettiin kaukosäädöstä vintturiin veto päälle. Näin toimi OH1SM:n tekemä 35 vuotta vanha tekniikka kuin rannekellon osa. (laina: Matti) Todettiin vanhaa löpöä kuluneen 1.6l/ tunnissa, ja 1 litra kahvia sekä olutta, lonka pullaa ja OH1GRN:n
karjalanpiirakoita, sekä filee savulohta. Ja kaikki oli siihen uhratun vaivan ja rahan arvoista.

Kesästä nauttien OH1SM

Katso myös http://koti.mbnet.fi/ekko/

« edellinen ylös seuraava »
ylös
Page
Menu
ylös
Page
Menu

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Kirjaannu