Tervetuloa Teljän Radioamatöörit Ry sivuille

Olet täällä:   Etusivu > Tarinoita > OH1AF/LH KALLO
ylös
Page
Menu

OH1AF/LH KALLOOH1AF/LH:n majakkaviikonloppu

Kallon majakalla 15. - 16. 8. 2009


Kaikki alkoi siitä, että Ilkka OH1HPF jutteli kerholla, että hän tarvitsisi kätevän, pienen ja edullisen suunta-antennin. Allekirjoittaneelle tuli mieleen vanha tuttu ZL-Special antenni, jonka mitat ja rakennusohjeet löytyivät takavuosien Vipusesta.

Teleskooppimallisia lasikuituongenvapoja käyttäen
Ilkka rakensi kätevän 20 m:n Field Day antennin, johon Esko OH1HJ suunnitteli ja teki hienon kameranjalkatyyppisen mastoputken jalustan.. Ilkka oli vielä väsännyt 40 / 80m trappidipolin, joten spedition antennivarustus oli valmiina. Idea antennien kokeilusta ja Kallon majakalle menosta LH-viikonlopun yhteydessä tuli sekin Ilkalta.

Saimme käyttöömme vanhan luotsituvan, jonka läheisyyteen kalliolle antennit viriteltiin jo ajoissa perjantai-iltana. Paikalla olivat Ilkka OH1HPF, Esko OH1HJ ja Martti OH1OR. Kävimme kotona nukkumassa ja lauantaina aamupäivällä palasimme aurinkoisessa syyssäässä pelipaikalle Kalloon. Miehistöön liittyi myös Timo OH1TM (paremmin tunnettu MDR) Käytössä oli kaksi asemaa, toinen 20 metrillä ja toinen 40/80 metrillä, molemmat 100 W teholla. Ja olihan siellä vielä Eskon 2-elementtinen 2 m:n yagi-antenni plus rigi.

Häiriötaso oli yllättävän korkea noin 57 luokkaa ja se teki heikkojen asemien kuuntelun hankalaksi. HF-kelit 20 metrillä eivät olleet kaksiset. Kotimaan yhteydet 80 metrillä pelasivat hyvin. Antenneista voidaan sanoa, että ZL-Special täytti odotukset samoin trappidipoli 80 metrillä. 40 metriä sen sijaan oli pettymys. Trappidipoli antenni tarvitsee siltä osin lisävirittelyä. 2 metrillä QSO- saalis jäi vaatimattomaksi. Kiukaan toistin kuitenkin aukesi komeasti. 40 metrillä saatiin vain muutama yhteys. Kaikkiaan QSO:ja syntyi n. 260 kpl. Liikkeellä ei oltu kilpailumielessä ja LH-tapahtumahan ei ole mikään kontesti. Lauantain ja sunnuntain välinen yö käytiin kotona nukkumassa ja sunnuntaina jatkettiin. Yön aikana WX oli muuttunut sateiseksi syysmyrskyksi. Puolenpäivän aikaan workittiin kutsulla OH1AF/LH vielä Bremerhaven –Pori rinkula ja sitten pistettiin pillit pussiin.

Yhteenvetona totean, että se oli vy fb speditio. Kahvi ja eväät maistuivat ja kaikenlaista tarinaa riitti sekä siinä sivussa jaettiin Kallon majakan, melko harvinaista, tunnusta FIN 015 sitä kaipaaville asemille. Paikka on niin hieno, että sitä pitäisi vastakin hyödyntää, mikäli lupa saadaan. Ilkalle kiitos järjestelyistä!

Martti, OH1OR OT« edellinen ylös seuraava »
ylös
Page
Menu
ylös
Page
Menu

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Kirjaannu