Tervetuloa Teljän Radioamatöörit Ry sivuille

Olet täällä:   Etusivu > Tarinoita > JOTA 2014
ylös
Page
Menu

JOTA 2014

Käppäräpartion ja Teljän Radioamatöörien JOTA 2014 (Jambore on the Air) tapahtuma Isokarin vanhalla kalastajatilalla Porin Lampaluodossa 18.10.2014

Käppäräpartiolla oli syysleiri Isokarissa samaan aikaan JOTA:n kanssa ja he pyysivät radioamatöörejä sinne esittelemään radioamatööritoimintaa. Asialle lähtivät Martti OH1OR, Sami OH1ENY ja Kimmo OH1FWU. Partiolaisia oli päivän mittaan paikalla useita kymmeniä 7-vuotiaista ylöspäin. Radiotoiminnan esittely oli ainoastaan yksi monista partiolaisten tapahtumista. Siellä tehtiin linnunpönttöjä, raivattiin metsää, rakennettiin kenttäkeittiötä ja pienimmät tekivät retkiä lähimaastoon ja ties mitä muuta. Vanhemmat vaeltajat olivat tulleet leirille jo edellisenä päivänä.

 Kolmen miehen radioamatöörien partio saapui paikalle kottikärry täynnä radiokamaa. Maston pystyksessä ja antennin asennuksessa saimme pätevää apua partiolaisilta. Mukana oli FT-920, erillinen tuneri, virtalähde ja Joukolta OH1FKP lainattu Windom- antenni. Lisäksi Kimmolla oli FT-817, jolla 5 w teholla QSO kulki komiasti Itävaltaan. Varsinkin 80m kelit vaikuttivat huonoilta. Kaikkiaan pidimme kerhomme kutsulla OH1AB Suomen lisäksi yhteyden viiteen maahan. Esimerkiksi pohjoismaista yhteis-skediä emme kuulleet lainkaan. Kaksi partiolaista uskalsivat tarttua mikkiin. Enimmäkseen partiolaisporukka seurasi radiohommaa hieman ujostellen parin askeleen etäisyydeltä. Kerroimme, että kerholle sopii tulla käymään ja kursseja pyritään järjestämään tarpeen ilmaantuessa. Näin jälkiviisaana totean, että olisi tämän tapaisessa esittelytilanteessa pitänyt enemmän keskittyä kotimaan yhteyksiin.

Kaippa partiolaiset olivat kolmen amatöörin vierailuun leirillä tyytyväisiä, koska antoivat mukaamme kerholle vietäväksi kaksi kahvipakettia ja kaksi suklaalevyä. Nälässä siellä ei vieraita pidetty, vaan tarjottiin hernekeittoa, joka syksyisessä merimaisemassa maistui herkulliselta.

Isokarin sillalla kottikärryssä radiotarvikkeet, työntäjänä Sami OH1ENY ja taustalla Kimmo OH1FWU.

Talon takaa löytyi lasikuituputki, josta saatiin masto Windom-antennille.

Partiolaisten reppuja.

Käppäräpartiolaiset ja Jennin koira järjestäytyvät lipunnostoon.

Lipunnosto.

Valtteri pitämässä yhteyttä Kemiin Juhanin OH9QV:n asemaan.

Aleksin yhteys OH9QV:n kanssa sujui varsin mallikkaasti.

Sami OH1ENY kuuntelemassa bandeja. Taustalla Kimmo OH1FWU.

Yleisnäkymä Käppäräpartion lieripaikalta.

Lippu liehuu leirin merkeissä.

Martti OH1OR ja hyvän heittokäden omaava partiolainen pusikossa antennipuuhissa.

Käppäräpartion lippukunnanjohtaja Jenni kuvan keskustassa.

OH1OR OH1FWU


« edellinen ylös seuraava »
ylös
Page
Menu
ylös
Page
Menu

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Kirjaannu