Tervetuloa Teljän Radioamatöörit Ry sivuille

Olet täällä:   Etusivu > Tarinoita > OH1AF / LH 21. – 22. 8. 2010
ylös
Page
Menu

OH1AF / LH  21. – 22. 8. 2010

Purjehdusseura BSF:n ilmoitustaululla olleen tiedotteen mukaan Ilkan OH1HF ja Jarkon OH1LLN:n venekunnat olivat varanneet Kallon vanhan luotsituvan majakkaviikonlopuksi 21.-22.8.2010. Tosi hienoa, että kerhossamme on myös purjehtijoita. Kiitos järjestelyistä.

Perjantaina illalla kävimme jo pienellä porukalla laittamassa Kallon kalliolle antennit ja radiot asemiin. Itse majakkaoperaatio aloitettiin kahvin juonnilla lauantaina noin klo 10 paikkeilla. Operaattoreina toimivat Ilkka OH1HF, Esko OH1HJ, Ari OH1HFV, Marko OH2GSA, Jarkko OH1LLN, Jari OH1XT ja OH1OR. Pikavierailun majakalle tekivät ainakin Tapani OH1JZ ja Penan OH1WW:n seurassa Ilkan OH1LXF:n vanhemmat. Kävihän siellä muutama ihan sivullinenkin touhujamme ihmettelemässä, eli PR:ää RA-toiminnalle kertyi sivutuotteena. OH1LLN:llä oli mukana myös 9-vuotias second operaattori, kuten oheisesta kuvasta näkyy.

Omaa radiokalustoaan paikalle toivat Ilkka, Ari ja Martti. Antenniarsenaalia edustivat antennit: 40 m/ 80m trappidipoli, Rybakov GP (PSK) ja Arin hämähäkkiä muistuttavat multiband trappidipolit. Antennien ripustamiseen merivartioston lipputanko sopi mainiosti, varsinkin, kun ovikellon soittelusta huolimatta vartijoita ei näkynyt eikä kuulunut.

Seuraavaa majakkaviikonloppua ajatellen antenneiksi ilmeisesti riittävät kaksi erillistä dipolia, yksi 80 metrille ja toinen 20 metrille

 

Paikka oli sama kuin vuotta aikaisemmin ja sama suhteellisen paha häiriökin 20 m:llä oli tallella. Yhteyksiä syntyi noin 170 kpl eli selvästi vähemmän kuin edellisellä kerralla. Kilpailustahan ei ollut kyse, joten kutsua OH1AF/ LH majakalta FIN 015 jaettiin verkalleen, sen minkä kahvinjuonnilta, jutustelulta ja antennikokeiluilta ehdittiin. Viimevuotiseen verrattuna uutena lähetelajina käytössä oli myös PSK 31 lähete. Sillä kusoja tuli ihan putkessa sen minkä ehti ja viitsi workkia. PSK:n tehokkuus häiriöisissä oloissa, pienellä teholla ja vaatimattomilla antenneilla tuli jälleen kerran todettua.

WX oli koko viikonlopun suosiollinen ja speditio päättyi sunnuntaina Bremerhaven skediin puolenpäivän aikaan sekä aseman purkamiseen. - Vuoden kuluttua uusiksi uusin eväin!

 

Martti, OH1OR

« edellinen ylös seuraava »
ylös
Page
Menu
ylös
Page
Menu

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Kirjaannu