Tervetuloa Teljän Radioamatöörit Ry sivuille

Olet täällä:   Etusivu > Tarinoita > OH1AF /LH 2014
ylös
Page
Menu

OH1AF /LH 2014

Kerholaisten keskuudessa virisi jälleen kerran ajatus aktivoida kansainvälisenä majakkaviikonloppuna Säpin majakka ja majakkasaari. Asiaan tarttuivat kiinni Hannu OH1HK, Kimmo OH1JK, Hannu OH1LWZ, Jarmo OH1MRR ja Pasi OH1UM.

Vierailevina tähtinä nähtiin Pasi OH1MM ja Jouni OH2LIO.

Keskustelua käytiin, moninaisista asioista, mutta päädyimme antenni asioissa kuitenkin sellaiseen ratkaisuun, että jättäisimme tällä erää dipoli yms "viritykset" pois. Pasilla löytyi HEXBEAM ja BUTTERNUT HF9V antennit ja kun vielä mastoksi löytyi suomen armeijan ylijäämä teleskooppimasto, niin antennivalinnat olivat selviöt. Näin ollen päätimme perustaa kaksi asemaa saarelle.

Hannulla, OH1HK oli joutilaana aggregaatti, jonka päätimme mobilisoida mukaan. Polttoainetta otimme mukaan pari ns. Jerry gallonaa, jotka riittivät vallan mainiosti pedition ajan.

Kuljetus saatiin järjestettyä Erkin "risteilijällä" .

 

 

Sisälle ja kannelle sitten Lankoorin kalasatamassa lastattiin, mielestämme "liikaa" tavaraa. Vanha sanonta, "pakko mahtua".

tavarat

Lastaus

Lastaus

Lastaus

 

Kaikki rannassa mukana olleet varusteet mahdutettiin paattiin. Ja eikun matkaan.

Matka

 

Kruunun Möljässä oli jo useita aluksia, joten tarkoituksella ankkuroimme paatin luotsituvan puoleiselle rannalle. Ja toki tavaramäärän siirtäminen oli helpompaa luotsituvalle, mihin asetuimme taloiksi.

Luotsi

 

Varsinainen reitti majakalle kulkee Möljän kautta.

Möljä

Majakka

 

Niinkuin kuitenkin huomaatte, valitsimme vanhan luotsituvan asemien paikaksi, mikä olikin oikea valinta. Luotsituvalta oli huomattavasti avonaisempaa antennien kannalta, varsinkin Etelä-Länsi-Pohjoinen aivan avointa, Idän suunta olikin hieman "puisevaa" :)

Luotsi

Luotsi 

Kuten tuossa todettiin, saatiin kaksi asemaa ääneen, jopa samanaikaisesti. Keskinäiset häiriöt olivat vähäisiä, mutta jostain kumman syystä, 40 ja 80'llä oli koko ajan s9 luokkaa pohjakohina, jonka yli oli todella vaikeaa kopitella asemia.

asema

Tässä luotsiaseman tornissa oleva asema, jonka antennina HEXBEAM oli.

Operaattori

Tarvitaanhan asemalla operaattori, tarvitaanhan?

operaattori

Ala-asema

Operaattori

Alakerran asema ja operaattorit. Tähän asemaan oli liitetty BUTTERNUT antenni.

Vieraat

Asemille ja radioamatööritoimintaan kävi myös tutustumassa paljon ihmisiä, jotka olivat tulleet viettämään kansainvälistä majakkaviikonloppua. Metsähallitus järjesti opastettuja kierroksia saarella, joista yhtenä kohteena oli myös radioamatöörien toiminta.

Antenni

Antennithan ovat olennaisin osa yhteyksien syntymiseen. Niinkuin tarkkasilmäisimmät voivat huomata, on kuin Amerikkalaiset sotilaat Iwo-Jimalla voiton merkkiä pystyttämässä, jos pientä huumorin tynkää sallitaan :)

Antenni

antenni

 

Antenni

Antenni

Erityinen huomio tässä kannattaa kiinnittää antennijalkaan, paljaalla kalliolla on vaikeuksia löytää kunnollisia upotusmahdollisuuksia, mutta suomalainen halko on pelastanut pulasta monia asioita.. Kuten kylmässä värjöttelijöitä ja kylätappelijoita. Jopa kuvassa ihmettelevä tekninen tukihenkilö arvosti kollegojen näppärää toimintaa...Tai sitten etsiskeli syöttöjohdolle kiinnityskohtaa :))

Sapuskalle

Emmekä tietenkään eläneet pelkällä QSOlla, Erkki loihe pöytään sellaiset herkut, että monet gurmee kippolat kalpenee silmissä, eräs henkilö pättelikin, että voisi jäädä saarelle pitemmäksikin aikaa nautiskelemaan pelkästään luonnosta ja Erkin kokkauksista :)

Kuten yleensä, lyhyestä virsi kaunis, tämäkin tarina kuvineen vaatisi paljon enemmän työstämistä. Kenties lisäämme tarinaan vielä jotain. Kuvia on paljon enemmän ja teemme niistä erillisen galleria osaston.

OH1AF/LH sakki kiittää suuresti Reposaaren Metsästysseura Ry majoituksen järjestämisestä, Erkkiä, majoitusmestaria ja kuljetuspäällikköä onnistuneesta toteutuksesta, Arska ja Poijjaat, suuret kiitokset lämpimästä saunasta ja mehevistä jutuista. Jouni, OH2LIO, Ilman sinun panostasi ei olisi QSOja syntynyt HEXBEAMILLA, eli yli 600 yhteyttä olisi odottamassa tulevaa... SUURET KIITOKSET!

Yhteyksien kokonaismääräksi tuli 1281 joista OH-qsoja 35. Tästä voisi vaikka päätellä, että asematunnus OH1AF/lh olisi jonkun verran tunnettu jo ulkomaillakin.

Tästä on hyvä jatkaa seuraavana vuonna.... Sitä odotellessa... 73 de OH1AF/LH

« edellinen ylös seuraava »
ylös
Page
Menu
ylös
Page
Menu

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Kirjaannu