Tervetuloa Teljän Radioamatöörit Ry sivuille

Olet täällä:   Etusivu > Historiikki > PEPA, KV-TOIMINTA, HAMPORI, WPA
ylös
Page
Menu

PEPA, KV-TOIMINTA, HAMPORI, WPA

Pelastuspalvelu.

PePa tuli yhdistyksen toiminnan piiriin v 1978, jolloin olimme mukana joulunajan tiepalvelussa, "Lumihiutale"- operaatiossa.
Se sai ensimmäisellä kerralla lehtienkin huomion osakseen, mutta senjälkeen meitä tuskin on mainittu. Otimme osaa siihen joka vuosi noin 10-12 autopartion ja tukiaseman voimin aina 1986 jouluun asti. Aluksi tukiaseman toiminta tapahtui suoralla kanavalla 2m FM kunnes saimme 1982 Eurajoen mastoon toistinaseman OH1RAB joka palveli 80km säteellä koko Satakuntaa. Jouluna 1987 totesimme, ettei meitä enää pelastuspalvelussa tarvittu, koska eri piireille oli tullut yhä paremmat radioyhteysvälineet.
Matti Ampio on ansiokkaasti vetänyt PePa-toimintaa yhdessä Tauno Karvon kanssa. He molemmat ovat myös Punaisen Ristin toiminnassa mukana ja ottaneet osaa SPR:n järjestämiin kursseihin ja olleet mukana radioamatöörien edustajina Satakunnan vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa. Kummatkin ovat vetäneet SPR:n viestikursseja ja VSS-luentoja. Amatöörit ovat olleet ainakin 1982 ja 1983 viranomaisten järjestämissä harjoituksissa mukana, jolloin yhteyskokeilut Lentoaseman, Ulvilan poliisilaitoksen ja Tammen tilan välillä toimivat viranomaisia ihmetyttävällä tavalla.
1984 Matti OH1FU piti kaksi viestiliikennekurssia SPR organisatiossa. Samana vuonna rakennettiin aluehälytyskeskukseen toistinaseman kuuntelua varten asema, joka aukenee vasta yli 5 sekunnin avauspiipauksella. Näin saadaan maantieltä tai mereltä hätätapauksessa suoraan viranomaisiin yhteys.
1985 saatiin neuvoteltua lumihiutaleen osanottajille yhteensä 150 l bensiiniä. Silloin ajettiin kaikkiaan 2500km tiepalveluajoa. 1986 pidettiin Reposaarella meripelastusharjoitukset, joissa oli 7-8 amatööriä mukana kolmessa aluksessa. 1986 rakennettiin SPR:n tiloihin Pohjoispuistoon 80m-40m lanka-antenni. Se on osa koko maata käsittävää viestiverkkoa ja sen kustansi SPR.

Kansainvälinen toiminta.

1978 adventtina ennakkoon kirjeitse sovittuna aikana pidettiin ensi yhteydet Bremerhaveniin Porin ystävyyskaupungin amatööreihin. 1979 kesällä kävimme siellä vierailulla kolmen auton karavaanina ja saimme 1980 vastavierailijat tänne. Siitä lähtien olemme tavanneet joka sunnuntai kello 9.00 z 14,330 MHz SSB, mikäli kelit ovat sallineet. Täällä päässä aktiivisimmat ovat olleet OH1SM, joka tämän aloitti ja OH1OR. (OH1DY, OH1SZ, OH1OM.) Myöhemmin ovat useat porilaiset matkoillaan poikkeilleet Bremerhavenilaisten ystäviemme luona.
Toivomme viettävämme pian 10v rinkulaa, joka luultavasti on yksi pisimpään toimineista Euroopassa.
1983 vieraili yhdistyksemme jäsenistöä Tallinnassa tutustuen myös paikalliseen radioamatöörikerhoon.


Hampori tiedotuslehtinen

Se on ilmestynyt vuodesta 1979 alkaen. Aluksi sihteerin "firaapelinä" tekemänä 1-2 sivuisena, mutta jo useana vuonna Martin, OH1OR ansiokkaasti toimittamana monisivuisena julkaisuna. Sen pääasiallisena tehtävänä on ollut tiedottaminen. Sisällöstä voidaan mainita mm vuosikertomukset, toimintakalenterit, johtokunnan kokoonpano, toimihenkilöt jne. Viime aikoina se on sisältänyt selostuksia RTTY:n, digipiitterin ja Mailboxin käytöstä, toistinaseman logiikasta, pakinoita, DX-Honor Roll, ym jäsenistöä palvelevaa tietoa.
HAMPORI on ilmestynyt vuosina 79-80-81 ja 85 kolme kertaa, vuosina 82-84 neljä-, vuonna 87 viisi-, ja vuonna 86 kahdeksan kertaa. Lisäksi on mainittava, että v 1985 tehtiin yhteisvoimin "Radioamatööri"-ilmaisjakelulehti, jonka toimitti OH1MW Heikki Moilanen.
Hamporin monistuksen olemme saaneet tehdä Nuorisotoimiston monistamossa. Monistuksesta ja jakelusta on huolehtinut OH1PN Heimo Kiiski.Yhdistyksen jakamat todisteet

Worked Pori Award. WPA

Tämä todiste perustettiin 1981 entisen Worked District Pori Awardin jälkeen, jota entinen OH1AB oli pitänyt. Sitä on mennyt laajaan kansainväliseen jakeluun 32 maahan ja juokseva numero on No:185 1.7.1988. Managerina on toiminut Timo Ekko, OH1SM.

Worked Pori Award todisteen säännöt.

Radioamatöörin on työskenneltävä vähintään viisi (ulkomaalaisten kolme) eri em. yhdistyksen jäsenasemaa, 1.1.1981 jälkeen, joiden joukkoon voi myös kuulua OH1AB, OH1AF kaksi yhdistyksen kutsua, jotka lasketaan kahdeksi eri asemaksi. Anomus jossa on lokiote työskennellyistä asemista, on lähetettävä managerille . Todisteen maksu on 10 euroa tai USD 15. Anojan on todistettava esim. toisen amatöörin allekirjoituksella, lähettäneensä omat vastaus QSL korttinsa ko. asemalle tai ne voi liittää anomukseen.
Todistemanagerin osoite on Timo Ekko. Länsipuisto 27B36, 28100 Pori

WPA.

Teljän Radioamatöörit ry issues Worked Pori Award, and it can be applied for by a Radio Ham after working three (3) two way Contacts with Hams in the Town of Pori, datet after 1.1.1981. An Applicant shall send the Copy of his Logbook with Contacts worked, included his latest QSL Card, to the Adress below. The Charge of this Award is 10 EUR or 15 US dollars.
The Adress of the Award Manager is Mr Timo Ekko OH1SM, Länsipuisto 27B36, FI-28100 Pori Finland.

WPA kuuntelija-amatöörille.

Lähetä kuunteluraporttisi Teljän Radioamatöörit ry:n kerho ja jäsenasemien työskentelystä. Kun olet saanut vähintään viisi QSL-korttia kirjoita lokiote, ja kaikki em. yhteydet on oltava eri päiviltä. Liitä lokiotteeseen yleisluokan amatöörin kuittaus siitä, että hän on nähnyt saamasi QSL-kortit mainituista raporteista. Liitä mukaan todisteen maksu 10 euroa. SWL-managerin osoite on sama kuin Teljän Radioamatöörit ry:n osoite eli Vanha Raumantie 705, 28660 Pori
.
Managerina on toiminut Jari Alanko OH1XT.

©2007 Teljän Radioamatöörit ry


« edellinen ylös seuraava »
ylös
Page
Menu
ylös
Page
Menu

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Kirjaannu