Kerhomme toimi keväästä 1977 lähtien Vapaa-aikaviraston hallinnassa olleessa vanhassa talossa Pihlavassa, Enäjärven lähimaastossa. Talon saamista kerhomme käyttöön olivat olleet puuhaamassa silloinen puheenjohtaja Kalevi Syvänne OH1QB, sk. sekä Timo Ekko OH1SM. Talosta maksettiin kaupungille nimellistä vuokraa. Pienen vanhan talon pihapiirissä oli sauna ja vajarakennus. Vesijohtoa talossa ei ollut. Vuodesta 1982 lähtien talo oli Nuorisolautakunnan alaisuudessa ja remontin yhteydessä siihen saatiin sähkölämmitys.
Hamitoimintaa Enäjärvellä kesti 17 vuotta ja se oli monipuolista sekä vireää, mm. kontesteja workittiin aktiivisesti kilpailumanageri Hannun OH1HS vetämänä ja pihassa komeili ainakin kolme antennimastoa. Paljon kehuja saanut SRAL:n kesäleiri HamPori järjestettiin Yyterissä vuonna 1986, ja leiripäällikkönä toimi Heikki OH1MW. Kerhon aktiiviset XYL:t Kaijan OH1KJ vetäminä pyörittivät leiriläisten ruokahuoltoa. Kerhon lukuisat omat kesäleirit Kullaalla Tammen tilalla olivat myös raumalaisten hamien suosiossa.
Enäjärven paikka oli kuitenkin radioamatööritoiminnan kannalta hankala muutamien kymmenien metrien etäisyydellä sijaitsevien omakotitalojen vuoksi.
Sitkeästi kerholaisten keskuudessa eläneen tarinan mukaan erään kontestin aikana naapurin vihainen setä ilmestyi kerholle kirveen kanssa. Otin asiasta tarkemmin selvää ja ilmeni, että ei se aivan niin mennyt. Kyllä parikin naapuria kävi TV-häiriöistä valittamassa. Kuulemma lähiseudun taksejakin kerhon radiosignaalit olivat häirinneet. Valittajat saivat jopa YLE:n toimittaja Karpon käymään Enäjärvellä ja tekemään yleisradioon kerhon kannalta negatiivisen jutun. Todellisuudessa ”kirvesmies” oli kuitenkin ollut nainen, joka tuli vihaisena kerholle ja sanoi tulevansa kirveen kanssa uudelleen kaatamaan mastot.
Uuden kerhopaikan etsiminen alkoi vuonna 1990 ja tehtävä jotenkin lankesi suurelta osin allekirjoittaneelle. Onneksi meillä oli jo entuudestaan hyvät suhteet kaupungin Vapaa-aikavirastoon ja sen nuorisotoimen johtajaan Alpo Kivimäkeen, jonka poika oli tuolloin nuori innokas hamsi, Jyrki OH1KC. Kyseisenä vuonna 1990 kerhon puheenjohtajana toimi Saku OH1KH.
Kävin Tonyn OH1TD ja Timon OH1TM kanssa Reposaaressa katsastamassa Rajavartiolaitokselta vapautuneita tiloja, mutta ne olisivat olleet kerholle liian kalliit ylläpidettäviksi. Tutustuimme myös Yyterin Kaanaan metsässä olleeseen entiseen armeijan tutka-asemaan. Myös jokin hylätty koulurakennus oli vaihtoehtona. Väinölässä sijaitsevan vanhan lyhytaaltoaseman tilatkin olivat harkinnassa, mutta sopivaa paikkaa ei löytynyt.
Kerhon kaapista löytyi mappeja, joissa oli kerhotaloasiaa koskevia asiakirjoja ja tukilausuntoja SRAL:lta sekä Enäjärven naapureilta, jotka tukivat kerhon hanketta kaupungin suuntaan.
Suomessa oli lama-aika sekä paljon rakennusalan työttömiä, ja kaupunki sai valtiolta avustusta näiden työllistämiseen. Nuorisotoimi esitti kaupungin päättäville elimille työttömyystöinä rakennettavaksi radioamatööreille kerhotalon FK-autoradan läheisyyteen, ja vuonna 1992 kaupunginhallitus totesi sen soveltuvan työllistämiskohteeksi.
Varsinainen muuttopäivä Viasvedelle oli 27.4.1994. Mastojen siirtäminen ja niiden uudelleen asentaminen vei oman aikansa, ja sitä touhua veti Jarmo OH1MRR.
Vanha kerhotalo Enäjärvellä on jo vuosia sitten purettu.
5.10.2024 kerhotalon 30-vuotisjuhlissa sen rakentamista muisteli OT Martti, OH1OR.